Alert online: Herkent u de Phish?

01 aug 2016

Jaarlijks lijden Nederlandse organisaties vele miljoenen euro’s schade ten gevolge van cybercriminaliteit. Vooral zakelijk gezien is phishing een zeer groot probleem. Dit komt doordat veel medewerkers van organisaties niet in staat zijn de hedendaagse phishingmails te herkennen. Als er gesproken wordt over phishing denkt men vaak aan slecht vertaalde mailtjes van een bank, een erfenis waar u recht op heeft of andere zeer onaannemelijke zaken die te mooi om waar te zijn.

Vandaag de dag zijn phishingmails bijna niet te onderscheiden van legitieme mails. Phishingaanvallen zijn zo winstgevend voor cybercriminelen, dat zij steeds meer aandacht besteden aan de vormgeving en inhoud van de mails. Zijn uw collega’s of medewerkers in staat phishing te herkennen? Behoort u tot die groep die wél weet waar zij op moet letten?

De Nederlandse overheid ziet in hoe belangrijk het is dat men (zowel zakelijk als privé) veilig om gaat met cybersecurity. Om dit goed onder de aandacht te krijgen is een een bewustwordingsinitiatief genaamd “Alert online”. De campagne Alert Online een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap – helpt om de kennis over online veiligheid te vergroten en daar naar handelen te stimuleren. Bij jong en oud en van werkvloer tot boardroom.

In het kader van Alert Online, zullen wij op 3 oktober om 12:00 uur een tweetal Phishing onderzoeken verloten. Dit geeft u de mogelijkheid om goed inzichtelijk te krijgen of- en in welke mate de collega’s binnen uw organisatie in staat zijn een ‘moderne’ phishing mail te herkennen.

Wilt u weten hoe groot de kans is dat uw organisatie getroffen wordt? Schrijf uw organisatie dan direct in.

Het Phishing onderzoek bestaat uit:

  • Projectinventarisatie
  • Veilige phishingmail
  • Onderzoeksrapport

Aanmelden gratis Phishingcampagne:*

*Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de verloting van de Phishingcampagne en zullen na afloop verwijderd worden.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Firma (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Eventuele op- en aanmerkingen

 

 

Terug naar het overzicht