Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG)

Ondersteuning bij BIG implementatie

De BIG (Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten) is een richtlijn die een totaalpakket aan informatiebeveiligingsmaatregelen omvat, geldend voor iedere gemeente.  Deze richtlijn is opgezet rondom bestaande normen; de NEN/ISO 27002:2007 en NEN/ISO 27001:2005. Deze standaard is voor de Nederlandse Overheid gekozen en algemeen aanvaard als de norm voor informatiebeveiliging.

Ondersteuning bij implementatie

De implementatie van deze baseline is een complex proces. Ter ondersteuning van de Nederlandse gemeenten biedt NextTech een helpende hand bij de implementatie van de tactische baseline in verschillende vormen, afhankelijk van de wens van de specifieke gemeente.

Onze werkwijze

  • Gap Analyse
  • Rapportage met ‘quick wins’
  • Plan van aanpak
  • Uitvoering / implementatie maatregelen

Doe het zelf

Liever zelf aan de slag? Dan biedt NextTech de optie voor een 2-daagse BIG-training.

In deze opleiding leert u hoe u op een pragmatische manier, in lijn met de verplichtingen die aan gemeenten worden opgelegd, de informatiebeveiliging op een efficiënte en effectieve manier kunt implementeren en beheren volgens de BIG-richtlijnen.

De opleiding Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten is bestemd voor diegenen die zich bezig houden met de invoering van de BIG.

Bel ons!

Onze klanten gaan voor een zorgeloze bedrijfsvoering met onze aanpak. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!


Naam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl