Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG)

Ondersteuning bij BIG implementatie

De BIG (Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten) is een richtlijn die een totaalpakket aan informatiebeveiligingsmaatregelen omvat, die voor iedere gemeente geldt.  Deze baseline is opgezet rondom bestaande normen; de NEN/ISO 27002:2007 en NEN/ISO 27001:2005. Deze standaard is voor de Nederlandse Overheid gekozen en algemeen aanvaard als de norm voor informatiebeveiliging. De onderhavige tactische baseline bevat specifieke maatregelen.

Ondersteuning bij implementatie

De implementatie van deze baseline is een complex proces. Ter ondersteuning van de Nederlandse gemeenten biedt NextTech een helpende hand bij de implementatie van de tactische baseline in verschillende vormen, afhankelijk van de wens van de specifieke gemeente.

Nominale aanpak:

  • Gap Analyse
  • Rapportage met quick wins
  • Plan van aanpak
  • Uitvoering / implementatie maatregelen

 

Doe het zelf
Liever zelf aan de slag? Dan biedt NextTech een 2 daagse BIG training.

In deze opleiding leert u hoe u op een pragmatische manier, in lijn met de verplichtingen die aan gemeenten worden opgelegd, de informatiebeveiliging op een efficiënte en effectieve manier kunt implementeren en beheren volgens de BIG.

De opleiding Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten is bestemd voor diegenen die zich bezig houden met de invoering van de BIG.

 

Bel ons!

Zorgeloze IT met onze security aanpak. Dat is wat onze klanten doen. We zijn er trots op. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met u op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Firma (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw vraag

 

 

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl