Voorbereiden op de AVG: betrek uw medewerkers en verhoog bewustzijn!

06 feb 2018
Verhoog privacybewustzijn met onze online AVG training. Laat uw medewerkers kennismaken met de GDPR

online avg training, gdpr training, e-learning, algemene verordening gegevensbescherming, general data protection regulation, privacy training, security awareness

2018 is hét jaar van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywet van kracht. Afgelopen week startte de Autoriteit Persoonsgegevens haar AVG-campagne onder de naam ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ om mensen bewuster te maken van hun privacyrechten.

Bedrijven en overheden verwerken grote hoeveelheden persoonsgegevens. De AVG geeft mensen meer rechten en organisaties meer verantwoordelijkheden en plichten. Eerder bespraken wij al de 10 grootste verschillen tussen de AVG en Wbp. Eind vorig jaar was 80% van alle organisaties nog niet voorbereid op de AVG, zo bleek uit onderzoek van de Nationale Privacy Benchmark. En 25 mei komt snel dichterbij!

Een belangrijke tip die wij organisaties mee kunnen geven is om het bewustzijn onder de eigen medewerkers over Privacy en de AVG te verhogen. Om deze belangrijke onderwerpen te laten leven binnen uw organisatie en medewerkers te enthousiasmeren heeft NextTech Security een online trainingsmodule ontwikkeld, specifiek gericht op Privacy en de AVG.

Belangrijk voor iedereen

Privacy en de AVG is niet alleen een zaak van de beleidsmakers, IT-afdeling, Security Officer of juridische afdeling, maar is belangrijk voor iedereen binnen de organisatie. Van Administratie tot Financiën, van Customer Service tot Verkoop, iedereen krijgt met de nieuwe wetgeving te maken en daarom is het belangrijk om alle medewerkers kennis te laten maken met de wet en hen op de hoogte te stellen van de veranderingen die gaan plaatsvinden.

Onze online AVG-trainingsmodule

Onze online AVG training is gefocust op het creëren van bewustwording en de rol van de medewerker in privacybewust werken. We stellen uw medewerkers in 15 minuten op de hoogte van de basisprincipes van de AVG, het begrip datalek en hoe de wet van invloed is op de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers, zonder hen daarbij te overspoelen met juridische begrippen. We maken de lesstof tastbaar door uw medewerkers aan de hand van herkenbare alledaagse scenario’s uit te leggen hoe zij het beste kunnen omgaan met privacygevoelige gegevens ter voorkoming van een datalek. Het uiteindelijke doel is om hen bewuster te laten werken.

De training is opgebouwd uit korte video’s, gevolgd door een serie quizvragen om de kennis van de medewerkers te testen. Na het voltooien van de training ontvangt de medewerker een certificaat van deelname. Bij afname krijgt u toegang tot onze volledige module-bibliotheek (meer info).

Bekijk de video voor een impressie!


Probeer de demo!

Bekijk onze aanpak door de gratis demo versie te proberen. Vraag deze via onderstaande button aan.

Ik ontvang graag de demo

Waarom kiezen voor onze AVG-module?

  • In minder 15 minuten op de hoogte van de nieuwe wetgeving met 1 online training
  • Geschikt voor alle medewerkers van alle afdelingen
  • Begrijpbare en tastbare scenario’s gebaseerd op dagelijkse werkzaamheden
  • Ontwikkeld in samenwerking met privacy-juristen
  • Geen juridische wirwar van termen en regels
  • Certificaat van deelname na afronding
  • Maatwerk scenario’s mogelijk
  • Gratis toegang tot onze volledige module-bibliotheek (meer info)

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Stuur dan een e-mail naar info@nexttech.nl of bel ons op 088-0181610. We helpen u graag verder!


NextTech Security is specialist op het gebied van Security Awareness. Wij richten ons primair op het creëren van bewustwording en gedragsverandering van uw medewerkers met een doorlopende benadering vanuit de vakgebieden security, communicatie en onderwijs. Kijk ook eens op nexttech.nl/e-learning voor het complete aanbod van onze online trainingen. Maak van uw medewerkers de sterkste schakel in informatiebeveiliging!

Terug naar het overzicht