Voorbereiden op de AVG: betrek uw medewerkers en verhoog bewustzijn!

06 feb 2018
Verhoog privacybewustzijn met onze online AVG training. Laat uw medewerkers kennismaken met de GDPR

Betrek medewerkers bij de avg en voorkom datalekken.

2018 is hét jaar van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywet van kracht. Afgelopen week startte de Autoriteit Persoonsgegevens haar AVG-campagne onder de naam ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ om mensen bewuster te maken van hun privacyrechten.

Bedrijven en overheden verwerken grote hoeveelheden persoonsgegevens. De AVG geeft mensen meer rechten en organisaties meer verantwoordelijkheden en plichten. Eerder bespraken wij al de 10 grootste verschillen tussen de AVG en Wbp. Eind vorig jaar was 80% van alle organisaties nog niet voorbereid op de AVG, zo bleek uit onderzoek van de Nationale Privacy Benchmark. En 25 mei komt snel dichterbij!

Een belangrijke tip die wij organisaties mee kunnen geven is om het bewustzijn onder de eigen medewerkers over Privacy en de AVG te verhogen. Om deze belangrijke onderwerpen te laten leven binnen uw organisatie en medewerkers te enthousiasmeren heeft NextTech Security een online trainingsmodule ontwikkeld, specifiek gericht op Privacy en de AVG.

Belangrijk voor iedereen

Privacy en de AVG is niet alleen een zaak van de beleidsmakers, IT-afdeling, Security Officer of juridische afdeling, maar is belangrijk voor iedereen binnen de organisatie. Van Administratie tot Financiën, van Customer Service tot Verkoop, iedereen krijgt met de nieuwe wetgeving te maken en daarom is het belangrijk om alle medewerkers kennis te laten maken met de wet en hen op de hoogte te stellen van de veranderingen die gaan plaatsvinden.

Onze online AVG-trainingsmodule

Onze online AVG training is gefocust op het creëren van bewustwording en de rol van de medewerker in privacybewust werken. We stellen uw medewerkers in 15 minuten op de hoogte van de basisprincipes van de AVG, het begrip datalek en hoe de wet van invloed is op de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers, zonder hen daarbij te overspoelen met juridische begrippen. We maken de lesstof tastbaar door uw medewerkers aan de hand van herkenbare alledaagse scenario’s uit te leggen hoe zij het beste kunnen omgaan met privacygevoelige gegevens ter voorkoming van een datalek. Het uiteindelijke doel is om hen bewuster te laten werken.

De training is opgebouwd uit korte video’s en de worden afgewisseld met quizvragen om de kennis van de medewerkers te testen. U kunt zelf bepalen of de medewerker een certificaat van deelname ontvangt na het voltooien van de training. Deze module is los verkrijgbaar, maar is ook standaard opgenomen in ons complete online security awareness programma.

Bekijk de impressie!

Probeer de demo!

Bekijk onze aanpak door de gratis demo versie te proberen.

Ik ontvang graag de demo

Over NextTech Security

Organisaties worstelen vaak met de betrokkenheid van medewerkers op het gebied van cyberveiligheid en informatiebeveiliging. Wij zijn specialist in het creëren van bewustwording en gedragsverandering op dit vlak. Kijk eens op nexttech.nl/onze-aanpak voor een overzicht van onze diensten. Maak van uw medewerkers de sterkste schakel in informatiebeveiliging!

Terug naar het overzicht