Customer case: OCI Nitrogen | Security Awareness E-learning

27 okt 2017
Security Awareness E-Learning, Klantervaring, Informatiebeveiliging, veiligheidsbewustzijn

OCI Nitrogen is in Europa één van de marktleiders in kunstmest. Daarnaast zijn zij wereldwijd de grootste producent van melamine. Melamine wordt onder andere gebruikt als grondstof voor lijmen en harsen. Het hoofdkantoor van OCI Nitrogen is gevestigd in Sittard-Geleen. Na de uitrol van de E-learning evalueerden we het traject met René Zonnenberg (Information Manager) en Frans Ortmans (ICT Coördinator en coördinator van het Security Awareness programma).

Organisatie: OCI Nitrogen
Branche: Chemie
Aantal medewerkers: +/- 580

Hoe is de keuze voor NextTech tot stand gekomen?

We hebben uiteraard eerst diverse mogelijke leveranciers gesproken. Doorslaggevend voor de uiteindelijke keuze was de flexibiliteit in het fabriceren van de geanimeerde video’s. NextTech bood de mogelijkheid tot beperkt maatwerk, waarbij OCI Nitrogen het eigen security-beleid en logo kon laten verwerken in de video’s.

Daarnaast sprak de algemene toegankelijkheid van het programma en het aanvullende promotiemateriaal ons aan. Het postermateriaal van NextTech, dat aansluit op de diverse thema’s binnen de E-learning, werd gezien als een extra trigger om de betrokkenheid onder de werknemers te vergroten. Werknemers reageerden erg enthousiast en positief op deze aanvulling.

Wat zijn dé onderscheidende punten van de E-learning?

Wij vonden de (geanimeerde) video’s binnen de verschillende modules erg aantrekkelijk en gemakkelijk organisatie breed in te zetten via een internet verbinding. Van de werknemers op de productiefaciliteiten tot het management op het hoofdkantoor. De universele insteek en algemene toegankelijkheid van het programma maakte de E-learning een uitermate geschikte leermethode. Daarbij was de leerzaamheid voor alle werknemers dik in orde.

Hoe is de uitrol van het E-learning programma verlopen?

We hebben ervoor gekozen om de verschillende modules periodiek aan te bieden, waarbij elke maand een nieuwe module te volgen was. De uitrol en communicatie tijdens het traject verliep erg goed. Door de korte lijnen die NextTech hanteert werden vragen snel beantwoord door de Projectmanager.

Wat zijn de plannen van OCI Nitrogen met betrekking tot Security Awareness?

Om het informatiebewustzijnsniveau op peil te houden willen we het onderwerp regelmatig terug laten keren. Ook moeten nieuwe medewerkers direct worden betrokken bij het onderwerp. Het is duidelijk dat het creëren van Security Awareness geen eenmalige actie is!

NextTech hoopt OCI Nitrogen hierbij in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Awareness E-learning of een andere leermethode binnen uw organisatie? NextTech biedt een breed portfolio aan onderzoeken en leermethodes om bewustzijn en gedragsverandering te realiseren.

Terug naar het overzicht