Security Awareness. Wat is het?

De mens als sterkste schakel in informatiebeveiliging

nexttech-beleid-300x175

Meer dan 70% van alle informatiebeveiliging incidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Mensen klikken op links in phishing mails, verliezen USB-sticks en delen bewust of onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de informatiebeveiliging van hun organisatie.

Daarom richten wij ons op de bewustwording en gedragsverandering van uw medewerkers. Met alleen een helder beleid en goede techniek bereikt u namelijk niet het gewenste resultaat. Medewerkers moeten zich bewust worden van de verantwoordelijkheden die zij hebben op het gebied van informatiebeveiliging binnen hun organisatie en – nog belangrijker – hier ook naar handelen. Zij kunnen het verschil maken en functioneren als human firewall.

Wat is Security Awareness?

Security Awareness is de mate waarin medewerkers bekwaam zijn om informatieveiligheid incidenten te voorkomen en af te wenden. Daarbij is het verantwoordelijkheidsgevoel die de medewerkers hebben bij informatiebeveiliging essentieel. Andere termen voor Security Awareness zijn iBewustzijn, Cyber Awareness, veiligheidsbewustwording, veiligheidsbewustzijn en informatiebewustzijn.

Uitspraken die wij veelvuldig horen:

‘Dit wordt toch door de IT-afdeling geregeld?’
‘We zijn toch al beveiligd met firewalls en virusscanners?’

Verhoog de Security Awareness binnen uw organisatie

Met behulp van een Security Awareness training (klassikaal, e-learning of serious game) leren de deelnemers welke rol zij hebben binnen informatiebeveiliging. Daarnaast worden zij getraind om risico’s te herkennen en gevaren af te wenden. Wij geloven hierbij in de algemene toegankelijkheid van onze trainingsmethoden, omdat de gemiddelde medewerker immers geen IT- of Security achtergrond heeft. De onderwerpen worden op een manier ingestoken dat de deelnemers de opgedane kennis ook in privésituaties kunnen toepassen. In de praktijk leidt dit tot meer betrokkenheid van de deelnemers en vergroot het de digitale veiligheid op de werkvloer.

Security Awareness: geen eenmalige actie

Het creëren van veiligheidsbewustzijn is helaas geen eenmalige actie. Na verloop van tijd zal het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers afzwakken. Daarom adviseren wij om doorlopend aandacht te schenken aan Security Awareness. Wij denken graag met u mee in het opstellen van een plan voor de komende jaren!

Programma-bouwblokken

Security Awareness hoeft niet duur te zijn. U kunt al veel zelf doen. Heeft uw organisatie extra handvatten nodig? Onze expertise helpt u in het vinden van een passend Security Awareness programma. Door onze ervaringen in de meest uiteenlopende branches kunt u uw informatiebeveiliging professionaliseren. Hiervoor kunt u uw budget optimaal inzetten en krijgt u uw risico’s inzichtelijk.

Benieuwd naar onze bouwblokken? Bekijk dan snel onze Security Awareness diensten.

 

Bel ons!

Onze klanten gaan voor een zorgeloze bedrijfsvoering met onze Security aanpak. En hier zijn we trots op! Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Firma (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw vraag

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl