Security Awareness aanpak

Security Awareness aanpak

Meer dan 70% van alle security incidenten wordt mede veroorzaakt door onwetendheid en onjuist handelen van eigen medewerkers. Mensen klikken op links in Phishing Mails, verliezen USB-sticks en delen bewust of onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van hun rol op het gebied van informatiebeveiliging binnen de organisatie.

Medewerkers moeten zich bewust worden dat zij mede verantwoordelijkheid dragen voor de informatieveiligheid binnen organisaties. Met een Security Awareness training leren medewerkers welke rol zij hebben en wat hun verantwoordelijkheden zijn binnen de organisatie, als het gaat om informatiebeveiliging. Aan de hand van allerlei praktijkvoorbeelden, werkmethoden van criminelen en praktische tips and tricks leert uw personeel veiliger te werken.

Leermethodes en doelgroepen

NextTech Security biedt Awareness programma’s voor verschillende doelgroepen en in diverse leervormen. Zo is er altijd een geschikte methode voor de omvang en wensen uw organisatie.

Workshops

Workshops

Meer informatie

E-Learning

E-Learning

Meer informatie

Serious Game

Serious Game

Meer informatie

 

Onderscheidend

De NextTech Security Awareness aanpak is onderscheidend doordat de Awareness programma’s gericht zijn op aantoonbaar resultaat. Naast een trainingsprogramma waarmee uw personeel leert op een veilige en verantwoorde manier om te gaan met (informatie-)veiligheidsrisico’s, is het belangrijk om het resultaat van een training te meten. Zo wordt inzichtelijk wat de geboekte progressie van de deelnemers is en welke onderwerpen nog extra aandacht behoeven. Op deze wijze kan een Awareness-traject optimaal vormgegeven worden en het beste trainingsresultaat behaald worden.

Security Awareness vergt een multidisciplinaire aanpak. Waar de trainingen voor IT-medewerkers worden verzorgd door technische specialisten, worden de trainingen voor het management en medewerkers verzorgd door business consultants met kennis op het gebied van zowel business-management als informatiebeveiliging. Zo sluiten de kennis en ervaring van de trainers beter aan op specifieke functies of afdelingen binnen uw organisatie.

Framework als uitgangspunt
De NextTech Awareness programma’s worden vormgegeven vanuit ons bestaande framework. Dit vormt het uitgangspunt voor elke training. Hierbij is het natuurlijk mogelijk en vaak zelfs wenselijk om de inhoud en vormgeving van de training af te stemmen op uw specifieke ondernemingssituatie. Indien u liever een eigen Awareness programma opzet, ondersteunen wij u met behulp van een Interim Awareness Officer of Awareness Officer training.

Regelgeving

Veel organisaties en (overheids-)instellingen zijn vanuit wet- en regelgeving verplicht om hun medewerkers te betrekken, te trainen en bewust te maken van ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Gemeente (BIG), Rijksoverheid (BIR) en Zorg (NEN7510).

Aan de hand van onze NextTech Security Approach methode, zorgen we voor bewustwording bij het werknemers, waardoor zij veilig(er) werken. Ook is er de mogelijkheid doorlopend invulling te geven aan Security Awareness van een (custom) Awareness as a service.

 

Change Management

Om uw medewerkers veiliger te laten werken is gedragsverandering noodzakelijk. Het uitsluitend overspoelen met content geeft niet het gewenste effect. Door gebruik te maken van de bewezen ADKAR Change Management methode zal het meest optimale resultaat bereikt worden.

Dia1

  • Awareness of the need to change
  • Desire to participate and support the change
  • Knowledge of how to change (and what the change looks like)
  • Ability to implement the change on a day-to-day basis
  • Reinforcement to keep the change in place

Maak uw Awareness traject compleet:

Afhankelijk van de wens en behoefte kunt u uw Awareness training uitbreiden met één van onderstaande aanvullingen.

Meet de Security Awareness
Bij gestructureerde risicomanagement hoort het periodiek in kaart brengen van risico’s. Met behulp van de door NextTech Security ontwikkelde metingen brengen wij de de menselijke kant van informatiebeveiliging in kaart.

Met behulp van de NextTech Security metingen krijgt u een beeld van het kennisniveau en betrokkenheid van de medewerkers binnen uw organisatie als het gaat om informatieveiligheid en is toepasbaar zowel voor als na een Awareness traject.

Awareness accesoires
Een Security Awareness programma is slechts één van de vele mogelijkheden die NextTech Security biedt. Informatiebeveiliging is voor veel medewerkers niet direct een aantrekkelijk onderwerp. Om de aandacht voor het onderwerp te versterken en het effect van een training te vergroten, is het raadzaam om een combinatie van middelen in te zetten. Onze praktijkervaring leert dat de groei van bewustwording zelfs verdubbeld kan worden door het inzetten van meerdere leermethoden. De Security Awareness accessoires vormen hierbij belangrijke hulpmiddelen.

 

 

Bel ons!

Zorgeloze IT met onze security aanpak. Dat is wat onze klanten doen. We zijn er trots op. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met u op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Firma (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw vraag

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl