Security Awareness Update training voor IT medewerkers

Security Awareness Update training voor IT medewerkers

Informatiebeveiliging was en is binnen veel organisaties uitsluitend een taak van de ICT-afdeling. Technische middelen als firewalls, virusscanners en dergelijken moeten zorgen voor een optimale beveiliging. Vandaag de dag zijn technische oplossingen vooral hulpmiddelen die bijdragen aan het verhogen van de informatieveiligheid. Daarbij wordt echter vaak vergeten welke rol de mens in het geheel speelt. De praktijk leert dat meer dan 70% van alle incidenten op het gebied van informatiebeveiliging veroorzaakt worden door onwetendheid en onjuist handelen van medewerkers binnen organisaties. Anders gezegd: waar de focus voorheen uitsluitend op technische veiligheidsoplossingen gelegd werd, ligt de focus nu op de menselijke factor van informatiebeveiliging. Een goede combinatie tussen technische oplossingen en bewustwording (Security Awareness) van medewerkers, moet resulteren in maximale informatieveiligheid binnen de organisatie. De Security Awareness Update training voor IT medewerkers is het antwoord.

Afbeelding1Hoe gaan criminelen te werk? Wat zijn de laatste technieken en tactieken die worden toegepast? Wat zijn de risico’s en mogelijke gevolgen van een informatieveiligheid-incident? Wat zijn kern- en speerpunten waar de focus op moet liggen om veilig te werken? Medewerkers die dit weten, kunnen de risico’s van hun handelen veel beter inschatten. Dit geldt voor medewerkers in het algemeen, maar ook voor IT-medewerkers. Binnen het merendeel van de organisaties wordt informatiebeveiliging gezien als een taak en verantwoording van de IT- of ICT-afdeling. In de praktijk heeft echter iedereen binnen de onderneming een aandeel op het gebied van informatieveiligheid, waarmee iedereen ook zijn/haar (mede-)verantwoordelijkheden heeft. Ter actualisatie van de kennis en kunde van IT-medewerkers te actualiseren hebben wij een unieke Awareness Update Training ontwikkeld. De training voor IT-medewerkers leert uw personeel om veilig(er) te werken en de IT-omgeving zo veilig mogelijk in te richten, waarbij dieper op technische aspecten en oplossingen ingegaan wordt.

Security Update Training | Aanpak

Deelnemers leren hoe hackers te werk gaan en welke (nieuwe) tactieken zij gebruiken bij een digitale inbraak. Dit alles om bewustwording te creëren bij beheerders en helpdesk medewerkers. Uiteraard is deze Update training ook een deel kennisoverdracht op beveiligingsgebied. De training bestaat uit een dagprogramma beschikbaar in open rooster. Daarnaast bieden we de training op uw locatie als maatwerk aan. Voor de optimale betrokkenheid en interactie is deze training voor een beperkt aantal deelnemers per sessie. De onderwerpen die behandeld worden en waar dieper op ingegaan wordt tijdens de training zijn:

  • Werking van een digitale inbraak (inclusief demonstratie)
  • Patch Management
  • Virusscanner optimalisatie
  • Firewall optimalisatie
  • Logging
  • Credential Theft in de praktijk (inclusief demonstratie)
  • Veilig(er) configureren van servers en werkstations
  • Best practices, werkwijzen beheerders
  • Security & Mobile Devices

Na afloop van de training ontvangt elke deelnemer naslagwerk (hard-copy) met relevante do’s & don’ts.

 

Doelgroep
De Security Awareness Update Training voor IT-medewerkers is de perfecte aanvulling op de bestaande kennis en kunde voor alle IT-medewerkers, systeembeheerders en helpdesk engineers. De training is technisch van insteek waarbij ruimte is voor interactie en discussie.

Vereiste voorkennis
Ervaring (gevorderd) in het beheren van Windows Servers of Werkstations. Basiskennis TCP/IP

Duur
1 dag (9:30 uur t/m 16:30 uur)

Kosten
Deelname open rooster per cursist:          €649,-

Op uw locatie:                                               op aanvraag

Inclusief:
Koffie, thee , water en lunch
Naslagwerk en praktische tips

Aanmelden Update Training IT-Medewerkers

Een speciale eendaagse training voor IT-medewerkers ter actualisatie van kennis en kunde. U krijgt Inzicht krijgt in de laatste en belangrijkste veiligheidsrisico’s waarbij dieper ingegaan wordt op hoe u met (reeds aanwezige) maatregelen uw veiligheid kunt optimaliseren. Onderwerpen die onder andere behandeld worden zijn: patchmanagement, logging, credential theft in de praktijk (demonstratie), security van mobile devices, firewall optimalisatie en meer.Bekijk de whitepaper voor een volledige inhoudsomschrijving.

De training is zeer interactief van insteek, waarbij dieper ingegaan wordt op eventuele knelpunten of technische problematieken binnen uw organisatie.

Duur: 1 dag

Prijs: € 649,-

Download whitepaper

Datum Training: * 22 september, Eindhoven8 oktober, Utrecht
Naam: *
E-mail: *
Firma: *

Adres: *

Postcode: *

Plaats: *

Telefoonnummer: *

Functie:

Uw referentie:

Opmerkingen/vragen:

 

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl