Security Awareness training voor IT

Security Awareness Update training voor IT-medewerkers

Informatiebeveiliging was en is binnen veel organisaties uitsluitend een taak van de ICT-afdeling. Technische middelen zoals firewalls en virusscanners moeten zorgen voor een optimale beveiliging. Vandaag de dag zijn technische oplossingen vooral hulpmiddelen die bijdragen aan het verhogen van de informatieveiligheid. De rol die de mens speelt wordt echter vaak vergeten. Meer dan 70% van alle incidenten op het gebied van informatiebeveiliging worden veroorzaakt worden door onwetendheid en onjuist handelen van eigen medewerkers. Waar de focus voorheen uitsluitend op de techniek gelegd werd, ligt de focus nu op de menselijke factor van informatiebeveiliging. Een goede combinatie tussen technische oplossingen en bewustwording van medewerkers, moet resulteren in maximale informatieveiligheid binnen de organisatie. De Security Awareness Update training voor IT-medewerkers biedt de oplossing.

Praktische informatie

Duur: 1 dag (09:30 t/m 16:30)
Prijs: € 649,- per cursist
Locatie: Op aanvraag

Trainingsinformatie

Afbeelding1 Hoe gaan cybercriminelen te werk? Wat zijn de laatste technieken die worden toegepast? Wat zijn de risico’s en gevolgen van een informatieveiligheid-incident? Waar moet de focus om liggen om veilig te werken? Medewerkers die dit weten, kunnen de risico’s van hun handelen veel beter inschatten. Dit geldt voor medewerkers in het algemeen, maar ook voor IT-medewerkers.

Ter actualisatie van de kennis en kunde van IT-medewerkers hebben wij een unieke Awareness Update Training ontwikkeld. Deze training leert uw personeel om veilig te werken en de IT-omgeving zo veilig mogelijk in te richten. Hierbij wordt er dieper ingegaan op technische aspecten en oplossingen.

Aanpak

Deelnemers leren welke nieuwe technieken hackers gebruiken bij een digitale inbraak. Dit om bewustwording te creëren bij beheerders en helpdesk medewerkers. Uiteraard is deze Update training ook een deel kennisoverdracht op beveiligingsgebied. Voor optimale betrokkenheid en interactie is deze training geschikt voor maximaal 10 deelnemers per sessie. De onderwerpen die behandeld worden tijdens de training zijn:

 • Werking van een digitale inbraak (inclusief demonstratie)
 • Patch Management
 • Virusscanner optimalisatie
 • Firewall optimalisatie
 • Logging
 • Credential Theft (inclusief demonstratie)
 • Veilig(er) configureren van servers en werkstations
 • Best practices, werkwijzen beheerders
 • Security & Mobile Devices

Doelgroep

De Security Awareness Update Training voor IT-medewerkers is de perfecte aanvulling op de bestaande kennis en kunde voor alle IT-medewerkers, systeembeheerders en helpdesk engineers. De training is technisch van insteek waarbij ruimte is voor interactie en discussie.

Voorkennis

Ervaring (gevorderd) in het beheren van Windows Servers of Werkstations. Basiskennis TCP/IP.

Cursusmateriaal:

 • Naslagwerk met praktische tips
 • Koffie, thee, water
 • Lunch

Aanvullende informatie Update Training IT-Medewerkers

Een eendaagse training voor IT-medewerkers ter actualisatie van kennis en kunde. U krijgt inzicht in de modernste veiligheidsrisico’s waarbij dieper wordt ingegaan op hoe u met (de aanwezige) maatregelen uw beveiliging kunt optimaliseren. Bekijk de whitepaper voor een volledige inhoudsomschrijving.

De training is zeer interactief, waarbij dieper ingegaan wordt op eventuele knelpunten of technische problematieken binnen uw organisatie.

Duur: 1 dag

Prijs: € 649,-

Locatie: Op aanvraag

Download whitepaper

Interesse?

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de Update training voor IT-medewerkers? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!


Naam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl