Mini-congres: Voorkom datalekken in overheidsland

26 jul 2016

We zijn inmiddels een klein jaar bekend met de wet meldplicht datalekken. Er zijn de afgelopen periode de nodige ontwikkelingen geweest omtrent deze regelgeving. Waar staan we nu? Wat zijn concrete cases waar we iets van kunnen leren? En nog belangrijker, wat kan jij er aan doen om de kans op een datalek te verkleinen?

Meer dan 70% van alle security incidenten wordt mede veroorzaakt door onwetendheid en onjuist handelen van eigen medewerkers. Mensen klikken op links in Phishing Mails, verliezen USB-sticks en delen -bewust of onbewust- informatie met ongeautoriseerde personen via email of onveilige cloud oplossingen zoals Dropbox. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van hun rol op het gebied van informatiebeveiliging binnen de organisatie.

Op 22-september organiseert Netaffairs een mini-congres met praktische handvaten ter voorkoming van datalekken door menselijk handelen. Dennie Spreeuwenberg van NextTech Security zal hier als gastspreker ingaan op het menselijke effect van informatiebeveiliging.

Sprekers:

  • Johan van Marle, directeur bij eGem, dagvoorzitter, heeft jarenlange ervaring in de publieke sector en is dagelijks in gesprek met gemeenten over slimme ICT oplossingen.
  • Dennie Spreeuwenberg, security awareness specialist bij NextTech, geeft tips en praktische handvaten om datalekken door menselijke fouten te voorkomen middels Awareness.
  • Richard Groen, cloud consultant bij Netaffairs, vertelt hoe je praktisch, beheersbaar en zo kosten efficiënt mogelijk voldoet aan de nieuwe regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens met de cloud software van ownCloud.

Wilt u zich ook inschrijven of meer informatie over dit event?

Terug naar het overzicht