Phishing Simulatie & Phishing Test

Ervaar het gevaar met een phishing test

Phishing is de grootste digitale dreiging waar organisaties mee te maken hebben. Van het klikken op een link in een e-mail tot het openen van een bijlage, een moment van onoplettendheid of onwetendheid en een fout is snel gemaakt. Gevolgen zijn vaak groot: ransomware, virussen, gestolen data of het verlies van geld. Herkennen uw medewerkers een phishingmail? Test uw medewerkers periodiek en maak hen weerbaar tegen een phishing-aanval met een phishing simulatie of phishing test.

Cyberdreiging nummer 1

  • 85% van de organisaties is wel eens slachtoffer geworden van een phishing-aanval
  • In ruim 60% van de gevallen betrof het spearphishing, gericht op een specifiek individu
  • in 2016 werd 30% van de phishing e-mails geopend
  • 90% van alle datalekken wordt veroorzaakt door een phishingmail
  • Phishing e-mails zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden

Phishing simulatie mogelijkheden

NextTech biedt verschillende mogelijkheden voor een phishing test. Zo krijgt u inzichtelijk in hoeverre uw medewerkers in staat zijn om phishing te herkennen. Resultaten worden uitgebreid gerapporteerd. Denk hierbij aan het aantal geopende e-mails, clicks op links of gegevens die worden achtergelaten. Het is ook mogelijk om door ons een sms phishing simulatie uit te laten voeren.

 Aantal simulatiesMail spoof testRapportage*
Generieke phishing1
Periodieke generieke phishing3 / 6
Maatwerk phishingn.t.b.
Sms phishingn.t.b.
* Rapportage wordt gedaan na elke phishingmailPhishing test, phishing simulatie, phishing voorkomen, phising, vishing

Onze voorgedefinieerde generieke phishingmails zijn in te zetten bij elke organisatie. De e-mails variëren van inhoud en niveau en bevatten een veilige “besmette” link. Wordt er geklikt? Dan komt de werknemer terecht op een landingspagina met feedback en diverse tips over hoe phishing in de toekomst te herkennen. Een maatwerk mail stemmen we volledig met u af. Denk aan de soort link (naar website of login portal), inhoud, ontwerp en de landingspagina.

Organisatie ethiek

Is het vanuit uw organisatie onethisch om een phishing test uit te voeren zonder aankondiging? Kondig de phishing simulatie dan (beperkt) aan. Hierbij is het voordeel dat medewerkers alerter gaan reageren en kritischer zullen kijken naar binnenkomende e-mails, het zou immers een phishingmail kunnen zijn. Het resultaat? Een hoger veiligheidsbewustzijn.

Bekijk ook eens onze andere diensten

Awareness metingen & social engineering

Bij gestructureerd risicomanagement hoort het periodiek in kaart brengen van risico’s. Met onze Security Awareness metingen en social engineering onderzoeken geven wij inzicht in het actuele kennisniveau en de mate van betrokkenheid van uw medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer

Phishing Quiz

Train uw medewerkers hoe zij het meest effectief kunnen handelen met onze uitdagende Phishing Quiz. Medewerkers maken op een toegankelijke wijze kennis met de verschillende manieren waarop criminelen hen proberen te manipuleren.

Lees meer

Meer informatie over een phishing simulatie?

Onze klanten gaan voor een zorgeloze bedrijfsvoering. Wilt u meer informatie over een phishing simulatie? Bel ons op 088-0181600 of laat een bericht achter. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!


Naam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht

Vraag een offerte aan

Soort phishing simulatie*

Naam*

Organisatie*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht