External Security Audit | Pentest

Test van buitenaf op technische kwetsbaarheden met een External Audit

Cyberaanvallen kunnen op een specifieke organisatie gericht zijn of op toeval gebaseerd. Cybercriminelen zijn continu op het internet op zoek naar systemen met kwetsbaarheden die misbruikt kunnen worden. Het is aan te raden – en vaak verplicht – om met regelmaat de infrastructuur vanuit het internet te beoordelen op zwakheden. Aan de hand hiervan kunt u passende maatregelen treffen om het informatiebeveiligingsniveau te verhogen.

Wat is een External Security Audit?

Bij een External Audit, Pentest of Penetratietest onderzoeken onze technisch specialisten (ethical hackers) de kwetsbaarheden van systemen, servers en firewalls in het publieke domein. Onze testers zullen controleren of de gevonden kwetsbaarheden werkelijk een risico vormen, zonder daadwerkelijk schade te veroorzaken. U verkrijgt inzicht in:

  • Kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur
  • Risicogradatie van kwetsbaarheden

Op basis van de gevonden kwetsbaarheden kunnen gericht maatregelen getroffen worden om het risico op incidenten te minimaliseren en/of dataverlies te voorkomen.

Onze werkwijze

Tijdens een intakegesprek wordt de scope van het onderzoek bepaald en een planning opgesteld. Vervolgens starten wij met het onderzoek. De onderzoekstechnieken variëren van automatische scans met een selectie aan tools tot manuele datamanipulatie. Het doel is om zwakheden in de publiek beschikbare systeem te ontdekken zonder daadwerkelijk schade aan te richten.

Tijdens het onderzoek wordt er onder andere gekeken of er achterdeuren aanwezig zijn en of er risico’s verbonden zijn aan de toegepaste programmatuur en/of services. Denk bijvoorbeeld aan systemen die ongemerkt toegang verlenen aan ongeautoriseerde personen, waardoor er gevoelige informatie buit gemaakt kan worden.

De resultaten en bevindingen worden overzichtelijk gerapporteerd en voorzien van commentaar door onze security deskundigen. Zij kunnen de resultaten interpreteren en vertalen naar potentiële bedrijfsrisico’s. Afsluitend zullen de resultaten worden toegelicht door de security specialist die het onderzoek uitgevoerd heeft.

Wellicht ook interessant?

Internal Security AuditTechnische Security Nulmeting
Architecture ReviewWeb Application Security Audit
Phishing simulatiesSocial engineering

Meer informatie?

Onze klanten gaan voor een zorgeloze bedrijfsvoering met onze aanpak. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!


Naam*

Organisatie*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Stel je vraag

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Wij helpen u graag verder.

   088 - 01 81 600    info@nexttech.nl