Internal Security Audit

Controleer van binnenuit op kwetsbaarheden met een Internal Audit

IT-omgevingen zijn zeer dynamisch en veranderen snel. Een goede inrichting van informatiesystemen is dus van groot belang. Het is raadzaam – en vaak verplicht – om periodiek de infrastructuur te testen en te onderzoeken op kwetsbaarheden. Zo weet u of er zwakheden zijn die een potentieel risico kunnen vormen voor uw organisatie. Met onze bevindingen kunt u gericht maatregelen treffen om incidenten te beperken en het informatiebeveiligingsniveau te verhogen. Het belang van een Internal Security Audit werd onlangs nog eens extra benadrukt door de WannaCry en Petya ransomware aanvallen.

Wat is een Internal Security Audit?

Bij een Internal Audit wordt uw ICT-infrastructuur van binnenuit gecontroleerd op kwetsbaarheden die mogelijk door kwaadwillenden misbruikt kunnen worden om toegang tot uw informatie of systemen te verkrijgen. Een Security Audit is aan te raden bij het bedenken, implementeren, upgraden en evalueren van security maatregelen.

Onze werkwijze

Tijdens een intakegesprek wordt de scope van het onderzoek bepaald en een planning opgesteld. Hierna wordt met een selectie van specialistische tools en scripts uw ICT-infrastructuur gescand op kwetsbaarheden. Denk hierbij aan zaken als:

  • Niet volledig gepatchte systemen
  • Aanwezigheid standaard of leveranciers wachtwoorden
  • Configuratie en autorisatie fouten
  • Vinden van schaduw IT / niet beheerde apparatuur

Vervolgens gaat onze security specialist vanuit hackersoptiek op zoek naar manieren om informatie in handen te krijgen, te manipuleren of invloed uit te oefenen op beschikbaarheid.

De resultaten en bevindingen worden overzichtelijk gerapporteerd en voorzien van commentaar door onze security deskundigen. Zij kunnen de resultaten interpreteren en vertalen naar potentiële bedrijfsrisico’s. Afsluitend zullen de resultaten worden toegelicht door de security specialist die het onderzoek uitgevoerd heeft.

Wellicht ook interessant?

External Security Audit | PentestTechnische Security Nulmeting
Architecture ReviewWeb Application Security Audit
Phishing simulatiesSocial engineering

Meer informatie?

Onze klanten gaan voor een zorgeloze bedrijfsvoering met onze aanpak. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!


Naam*

Organisatie*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Stel je vraag

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Wij helpen u graag verder.

   088 - 01 81 600    info@nexttech.nl