Technische Security Nulmeting

Een compleet beeld van de beveiliging van uw IT-infrastructuur

Digitale inbraken, virussen, ransomware en verlies van gevoelige informatie, we lezen er dagelijks over in de media. Cyberaanvallen maken gebruik van alle mogelijke technieken om organisaties aan te vallen. Bereid uw organisatie dus voor op cyberaanvallen door maatregelen te treffen tegen mogelijke dreigingen.

Met een Technische Security Nulmeting krijgt u een compleet beeld van de huidige status van de beveiliging van uw IT-infrastructuur. Tijdens een intakegesprek wordt de scope van het onderzoek bepaald en een planning opgesteld. Onze Technische Nulmeting bestaat de volgende diensten:

  • IT-Architecture Review
  • Internal Security Audit
  • External Security Audit | Pentest

Architecture Review

Met de Architectuur Review wordt bepaald hoe veilig (het ontwerp van) de huidige architectuur is en waar er verbeteringen mogelijk zijn. De uitvoering vindt plaats middels een interview met de netwerkbeheerders en een bestudering van de aanwezige documentatie. De bevindingen worden vertaald in aanbevelingen waarmee u uw IT-infrastructuur kunt verbeteren.

Internal Security Audit

Bij een Internal Audit wordt uw ICT-infrastructuur van binnenuit gecontroleerd op kwetsbaarheden.

Met een selectie van tools en scripts wordt er een scan uitgevoerd die inzicht geeft in kwetsbaarheden. Vervolgens gaat onze security specialist vanuit hackersoptiek op zoek naar manieren om informatie in handen te krijgen, te manipuleren of invloed uit te oefenen op beschikbaarheid.

External Security Audit

Bij een External Audit, Pentest of Penetratietest onderzoeken onze technisch specialisten (ethical hackers) de kwetsbaarheden van systemen, servers en firewalls in het publieke domein.

De onderzoekstechnieken variëren van automatische scans met een selectie aan tools tot manuele datamanipulatie. Onze testers zullen controleren of de gevonden kwetsbaarheden werkelijk een risico vormen, zonder daadwerkelijk schade te veroorzaken. Tijdens het onderzoek wordt er onder andere gekeken of er achterdeuren aanwezig zijn en of er risico’s verbonden zijn aan de toegepaste programmatuur en/of services. Denk bijvoorbeeld aan systemen die ongemerkt toegang verlenen aan ongeautoriseerde personen, waardoor er gevoelige informatie buit gemaakt kan worden.

Rapportage

De resultaten en bevindingen worden gerapporteerd en voorzien van commentaar door onze security deskundigen. De resultaten worden voorzien van heldere adviezen om het beveiligingsniveau te verhogen naar het gewenste niveau. Afsluitend zullen de resultaten worden toegelicht door de security specialist die het onderzoek uitgevoerd heeft.

Wellicht ook interessant?

Phishing simulatiesSocial engineering

Bel ons!

Onze klanten gaan voor een zorgeloze bedrijfsvoering met onze aanpak. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op!


Naam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl

Vraag direct uw offerte aan

Aantal te scannen IPs interne netwerk*

Aantal te scannen IPs externe netwerk*

Naam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht