Vulnerability Scan

Kwetsbaarheden in uw technische infrastructuur duidelijk in kaart

Een groot deel van security incidenten vindt plaats door misbruik te maken van kwetsbaarheden in apparatuur. Systemen met standaard wachtwoorden, verouderde software of misconfiguratie vormen hierin een risico. Met alle gevolgen van dien.

Middels een Vulnerability Scan wordt uw ICT-infrastructuur gecontroleerd op kwetsbaarheden die door kwaadwillende personen gebruikt kunnen worden om toegang tot uw informatie of systemen te krijgen.

Onze werkwijze

Tijdens het intakegesprek brengen we uw ICT-landschap en het gewenste beveiligingsniveau in kaart. In overleg met u stellen we de scope van het onderzoek vast en maken we een planning. Hierna word middels specialistische tools en scripts wordt uw ICT-infrastructuur gescand op kwetsbaarheden. Denk hierbij aan zaken als:

  • Niet volledig gepatchte systemen.
  • Aanwezigheid standaard of leveranciers wachtwoorden.
  • Configuratie en autorisatie fouten.
  • Vinden van schaduw IT / niet beheerde apparatuur.

Daarnaast kijkt een securityspecialist vanuit hackersoptiek naar de inrichting en configuratie van de ICT-infrastructuur. Na het kwetsbaarheden onderzoek ontvangt u een duidelijk en overzichtelijk rapport met:

  • Bevindingen per onderdeel van het kwetsbaarheden onderzoek.
  • Overzicht van ‘quick wins’: verbeterpunten die met een relatief kleine inspanning te realiseren zijn.

Wij lichten de resultaten van de Vulnerability Scan middels een presentatie aan u toe. Indien gewenst helpen we uw beheersorganisatie met de implementatie van de verbeterpunten.

Bel ons!

Zorgeloze IT met onze security aanpak. Dat is wat onze klanten doen. We zijn er trots op. Ook interesse? Bel ons op 088-0181600 of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag telefonisch contact met u op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Firma (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw vraag

Vragen, advies of interesse?

Heeft u vragen of wilt u advies over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bel: 088 - 01 81 600 Mail: info@nexttech.nl